Preview

Geographical Environment and Living Systems

Advanced search

FEATURES OF THE MECHANISM OF A GRANULATION OF FERMENTAL PREPARATIONS

Abstract

We report the results of studies of the processes of mixing and granulation by an integration method with preliminary mechanical activation in relation to enzyme preparations. The efficiency of granulated enzymes in comparison with a powdered material is shown. Granulation mechanisms are discussed for different types of enzyme preparations capable of coagulating milk. Different types of the equipment for the production lines are tested and recommendations are given. The technological scheme of production of granulated enzymes is developed.

About the Authors

D. . Makarenkov
ederal State Unitary Enterprise 'State Scientific-Research Institute of Chemical Reagents and High Purity Chemical Substances'
Russian Federation


V. . Nazarov
Moscow State University of Mechanical Engineering
Russian Federation


References

1. Бахтюков В.М. Бипланетарные и адаптивные циклоидальные смесители. - М.: Индрик, 2000. - 56 с.

2. Белов А.Н., Ульчанинов В.В., Коваль А.Д. Молокосвертывающие препараты // Молочная промышленность. - 2003. - № 2. - С. 45-47.

3. [ГОСТ Р 52688-2006] Национальный стандарт РФ. Препараты ферментные молокосвертывающие животного происхождения сухие. Технические условия / Дата введения 01.01.2008 г.

4. Макаренков Д.А. Исследование процесса компактирования и окатывания дисперсных сред с регулируемыми реологическими характеристиками: дис.. канд. техн. наук. - М., 2000. - 260 с.

5. Назаров В.И. Особенности процесса грануляции молоко свёртывающих ферментных препаратов / В.И. Назаров, Д.А. Макаренков, Фам Ван Ау и др. // Сыроделие. - 2000. - № 1. - С. 11-13.

6. Федотова А.В. Гранулирование как способ улучшения качества молокосвертывающих ферментов / А.В. Федотова, А.Н. Штыков, Н.Д. Попова и др. // Сыроделие и маслоделие. - 2005. - № 1. - С. 11-12.


Review

Views: 131


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2712-7613 (Print)
ISSN 2712-7621 (Online)