Preview

Geographical Environment and Living Systems

Advanced search

OPPORTUNITY OF USEING OF PLANT MATERIALIN PRODUCTION BAKER'S YEAST

Abstract

The possibility of using plant material in the production of bakers yeast.Shown
that the powders obtained from the berries and seeds of wild plants (apple, medlar, hawthorn,
and raspberries) can be used as a medium for the production of bakers yeast. So, the powder
contains all the necessary growth substances and biomass Sacharomyces cerevicea M-15, and
the medium prepared from this powder, characterized by high biotechnological properties.

About the Authors

Aфила Гурбанова
Азербайджанский государственный экономический университет (г. Баку)
Russian Federation


Севиндж Магеррамова
Азербайджанский государственный экономический университет (г. Баку)
Russian Federation


Мехрибан Магеррамова
Институт микробиологии НАН Азербайджана (г. Баку)
Russian Federation


Панах Мурадов
Институт микробиологии НАН Азербайджана (г. Баку)
Russian Federation


Марьям Илясова
Институт микробиологии НАН Азербайджана (г. Баку)
Russian Federation


References

1. Асадов К.С., Асадов А.К. Дикорастущие плодовые растения Азербайджана. - Баку: Изд-во «Национальная Энциклопедия Азербайджана», 2001. - 256 с.

2. Афанасьева О.В. Микробиология хлебопекарного производства. - СПб.: ООО «Береста», 2003. - 220 с.

3. Джабоева А.С. Использование продуктов переработки дикорастущего сырья в производстве хлебобулочных изделий. - Нальчик: Полиграфсервис, 2008. - 130 с.

4. Ермаков А.И. (под. ред.) Методы биохимических исследований растений. - Л.: Колос, 1972. - 456 с.

5. Инструкция по микробиологическому и технологическому контролю дрожжевого производства. - М.: Легкая и пищевая промышленность, 1984. - С. 27-29.

6. Методы экспериментальной микологии (Под. ред. Билай В.И.) - Киев: Наукова думка, 1982. - 500 с.

7. Пащенко Л.П. Биотехнологические основы производства хлебобулочных изделий. - М.: Колос, 2002. - 367 с.

8. Чижова К.И., Шкваркина Т.Н., Запенина Н.В. Технологический контроль хлебопекарной промышленности. - М.: Пищевая промышленность, 1975. - 480 с.


Review

Views: 45


Creative Commons License
This work is licensed under a Creative Commons Attribution 4.0 License.


ISSN 2712-7613 (Print)
ISSN 2712-7621 (Online)